MARKO NENONEN

I’m working as a University Lecturer of History at the University of Tampere, Finland. My doctoral thesis on witch trials in Finland was published in 1992. Once I also worked in the private sector as an entrepreneur. So there have been two very different worlds in my working life.

About - Kuka puhuu?

Teen töitä Tampereen yliopistossa historian yliopistonlehtorina. Olen tutkinut noitavainojen historiaa, työttömyystöiden historiaa sekä liikenteen ja hevosen historiaa. Yliopistotyö on kuitenkin ollut vain elämäni yksi osa. Olen myös entinen pienyrittäjä ja Chronicon Oy:n perustaja (1992), mutta en enää toimi yhtiössä. Sen sijaan olen yhtiökumppanina pienessä Nevelyn Media Oy:ssä, jolle teen sisällöntuotannon ja viestinnän töitä. Vuonna 1963 aloitin kansakoulun Latostenmäellä Jyväskylän maalaiskunnassa. Kävin kansakoulun neljä luokkaa kolmella eri paikkakunnalla. Keskikoulun kävin Kallen koulussa eli Virkkalan Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Lukioon en koskaan mennyt.

Väittelin tohtoriksi Tampereella vuonna 1992 suomalaisista noidista ja noitavainoista. Silloin perustin myös yritykseni, aloin tutkia työttömyystöiden historiaa, kirjoitin toisen kirjani noidista tällä kertaa yhdessä Timo Kervisen kanssa (1994), ja kirjoitin jätkän historiasta, liikenteen historiasta ja jälleen noitavainoista. Synnyin vuonna 1956 Jyväskylän maalaiskunnassa. Olen asunut myös Siuntiossa, Virkkalassa, Orivedellä, Tampereella, Helsingissä ja Vantaalla sekä Riiassa, Lontoossa sekä Konstancin-Jeziornassa Puolassa ja Moskovassa. Nykyään olen enimmäkseen Helsingissä, usein Turussakin, ja Tampereella töissä.